DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2274
Назва: СТАНОВЛЕННЯ НАУКОВИХ ЗАСАД АМПЕЛОГРАФІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
Автори: Малащук О. С.
Теми: наукові засади, ампелографічні дослідження, сорти винограду
Дата публікації: 2019
Видавництво: НААН, ННСГБ
Бібліографічний опис: Малащук О. С. Становлення наукових засад ампелографічних досліджень / О.С. Малащук // Історія освіти, науки і техніки в Україні: мат-ли ХVІ Всеукр. конф. молодих учених та спеціалістів (17 травня 2019 р., м. Київ) / НААН, ННСГБ. - Київ, 2019. - С. 163-167.
Короткий огляд (реферат): Вивчення і описування сортів винограду було розпочато ще на початку періоду нашої ери. В роботах древньогрецьких і давньоримських вчених (Теофраст – 375-297 рр. до н.е., Вергілій – 191-70 рр. до н.е., Колумелла – 1 ст. н.е., Пліній – 23-70 рр. н.е., Кассіан Басс – 10 ст. н.е.) згадувались назви великої кількості сортів винограду. Ці перші роботи зазвичай обмежувались перерахуванням сортів, а в окремих випадках і короткою її характеристикою. Починаючи з ХV ст., з’являється вже ціла серія робіт такого характеру різних авторів. До таких робіт можна віднести праці П. Крещенціо (1471р.), Агостино-Галло (1550р.), Олівьє де Серра (1600р.) та інші [5, с.484]. Поняття «ампелографія» було вперше введено в науковий обіг в 1661р. польським вченим Ф.Я. Саксом, який написав книгу під цією назвою – змістовному на той час дослідженню про виноград. Необхідність ампелографічних робіт того часу була зумовлена насамперед тим, що при відомій великій кількості сортів виникала надзвичайно велика плутанина у їх назвах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2274
Розташовується у зібраннях:Малащук Оксана Степанівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези_С_Г__2019.pdf257,17 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.