DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2259
Назва: Виноградарство Херсонської губернії в другій пол. ХІХ – на поч. ХХ ст.
Автори: Малащук О. С.
Теми: виноградарство, Херсонська губернія, 2 пол. ХІХ – поч. ХХ ст.
Дата публікації: 2019
Видавництво: Націон.педагог.ун-т ім. М.П. Драгоманова
Бібліографічний опис: Малащук О. С. Виноградарство Херсонської губернії в другій пол. ХІХ – на поч. ХХ ст. / О.С. Малащук // Гуманітарний корпус: зб. наук. статей з актуальних проблем філософії, культорології, психології, педагогіки та історії. - Вінниця, 2019. – Вип. 24. - С. 70-72.
Короткий огляд (реферат): Виноградарство завжди було важливою галуззю для української економіки. Херсонщина входить у число основних виноградарських регіонів України, де виноградарство має велику і багату історію. Розвиток і подальше розповсюдження культури винограду на Херсонщині розпочинається з 1889р., коли група французько-німецьких колоністів із Бессарабії (43 сім’ї), на чолі з відомими виноградарями Жатоном Ц.І., Майером Юлієм, Гехлером М.Л. поселились на лівому березі ріки Дніпра, поблизу м. Каховки, утворили на піщаних кучугурах селище «Основа» [4, с. 83]. Привізши з собою виноградну лозу і висадивши її в неродючий «рухливий» пісок, вони не передбачали тих труднощів, з якими їм прийшлось стикнутись в практичній своїй роботі. Личинки мармурового хруща знищували до 90% нових виноградних насаджень, а також грунт, що видувався вітрами («рухливий» пісок) до оголення коренів виноградних кущів - головні та найбільш серйозні біди при культурі винограду на пісках. Але практичність і наполегливість засновників виноградників перемогли ці перешкоди, і там де були голі піски, появились квітучі виноградники.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2259
Розташовується у зібраннях:Малащук Оксана Степанівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4_Стаття_Гум корпус 24_2019.pdf347,88 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.