DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2249
Назва: ГІСТОЛОГІЧНІ ЗМІНИ В ПЕЧІНКОВИХ ЛІМФАТИЧНИХ ВУЗЛАХ КОРІВ ЗА ФАСЦІОЛЬОЗНОЇ ІНВАЗІЇ
Автори: Кручиненко О. В., Скрипка М. В., Панікар І. І.
Теми: фасціольоз, корови, печінкові лімфатичні вузли, гістологічні зміни
Дата публікації: 2017
Видавництво: Житомирський національний агроекологічний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.2:619:616.091:619.576.895.1 Кручиненко О. В. Гістологічні зміни в печінкових лімфатичних вузлах корів за фасціольозної інвазії / О. В. Кручиненко, М. В. Скрипка, І.І. Панікар // Вісник ЖНАЕУ. - 2017. - № 1(60),Т. 3. – С. 268-273.
Короткий огляд (реферат): Результатами проведених досліджень встановлено, що за інтенсивності інвазії F. hepatica в печінці від 10 до 50 екземплярів, печінкові лімфатичні вузли були збільшені в об‟ємі, щільної консистенції, світло-сірого кольору з темно-червоними плямами різного розміру. Капсула потовщена, щільна на розрізі, структура органа згладжена, сірого кольору. В печінкових лімфатичних вузлах зареєстровано виразні проліферативні явища. В органі відбуваються одночасно патологічні процеси, що мають ознаки гострого та хронічного перебігу. Токсичний вплив гельмінтів на організм призводить до запальних та гіперпластичних реакцій в органі. Одночасно відбуваються явища гіперплазії лімфоїдної тканини та спустошення лімфатичних вузликів; набряк та фіброз строми. Алергізація організму призвела до мукоїдного та фібриноїдного набухання, фібриноїдного некрозу строми, еозинофільної інфільтрації тканини лімфатичного вузла.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2249
Розташовується у зібраннях:Панікар Ігор Ігорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf979,33 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.