DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2246
Назва: Фільтрація соняшникової олії ультразвуковими хвилями
Автори: Осадчук П., Уминський С., Дударев І., Чучуй В., Житков С.
Теми: ультразвукове поле, соняшникова олія, осад, магнітостриктиційний випромінювач, інтенсифікація процесу очищення
Дата публікації: 2019
Видавництво: Техніка і технології АПК: наук.-виробн. журн.
Бібліографічний опис: УДК 622.75:629 Фільтрація соняшникової олії ультразвуковими хвилями / П. Осадчук, С. Уминський, І. Дударев, В. Чучуй, С. Житков // Техніка і технології АПК: наук.-виробн. журн. – 2019. - № 3(112). – С. 5-6.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається можливість та перспективи використання фізичних полів у процесі очищення соняшникової олії. Проведено аналіз наявних досліджень щодо обробки ультразвуковими хвилями рідинних харчових продуктів. Описано експериментальну установку фільтрації рослинних олій ультразвуковим полем, представлено дані експериментальних досліджень, проведених для інтенсифікації та збільшення виділення кількості фосфоровмісних речовин, жирних кислот, воску та інших супутніх речовин. Результати експериментальних досліджень підтвердили позитивні очікування. За цих умов отримана олія високої якості, яка відповідає вимогам ДОТУ 4492:2005 - олія гідратована виморожена вищого ґатунку. Порівняно зі звичайною фільтрацією обробка ультразвуковим полем збільшує видалення домішок на 12%.
В статье рассматривается возможность и перспективы использования физически полей на процесс очистки подсолнечного масла. Проведен анализ существующих исследований использования обработки ультразвуковыми волнами жидкостных пищевых продуктов. Разработана экспериментальная установка фильтрации растительных масел под влиянием ультразвукового поля. Представлены данные полученные с помощью экспериментальных исследований, проведенных с целью интенсификации и увеличения выделения количеств фосфорсодержащих веществ, жирных кислот, воска других сопутствующих веществ. Полученные результаты экспериментальных исследований подтвердили положительные ожидания. При этих условиях получено масло высокого качества, которое соответствует требованиям ГОСТа 4492:2005 - масло гидратированное вымороженное высшего сорта. По сравнению обычной фильтрацией, при обработке ультразвуковым полем удаление примесей увеличилось на 12%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2246
Розташовується у зібраннях:Осадчук Петро Ігорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Технiка_i_технологiя_АПК_2019_03.pdf164,42 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.