DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2242
Назва: ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПОЛЯ ПРИ ГІДРАТАЦІЇ РОСЛИННИХ ОЛІЙ
Інші назви: USING THE ELECTROMAGNETIC FIELD AT HYDRATING VEGETABLE OILS
Автори: Осадчук П. І.
Osadchuk P.I
Теми: рослинна олія, електромагнітне поле, гідратація, фосфатиди
vegetable oil, electromagnetic field, hydration, phosphatides
Дата публікації: 2019
Видавництво: Одеська національна академія харчових технологій
Бібліографічний опис: УДК 62229.316.0002.51/.52:665.3. Осадчук П. І. Використання електромагнітного поля при гідратації рослинних олій / П. І. Осадчук // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. - 2019. – Вип. 83(1). – С. 98-102.
Короткий огляд (реферат): Розглядається можливість та перспективи використання впливу фізичних полів на процес очищення соняшникової олії. Проведено аналіз існуючих досліджень використання обробки електромагнітним полем рідких харчових продуктів. У розрізі впливу протікання процесу розділення між двома або кількома неоднорідними середовищами в системах «рідина – рідина» та «рідина - тверде тіло». Розроблено математичну модель, яка описує процес впливу даного фізичного поля на рослинні олії при їх очищенні після отримання. За допомогою представленого математичного опису можна характеризувати вплив напруже-ності електромагнітного поля на рослинні олії, які протікають у експериментальній установці в залежності від її геометричних розмірів. На підставі цього розроблено експериментальну установку гідратації рослинних олій з обробкою місцели електромагнітним полем. Представлено експериментальні дослідження даного процесу, які були проведені з метою інтенсифікації та збільшення виділення кількості фосфоровмісних речовин, жирних кислот, восків та інших супутніх речовин. В процесі дослідів змінювали напруженість електромагнітного поля, температуру місцели та час гідратації рослинних олій. Отримані результати експериментальних досліджень підтвердили позитивні очікування. Наведено графічний матеріал, який описує фізичний експеримент, результатом чого є отримання рекомендованих параметрів використання електромагнітного поля, при якому досягається максимальний ефект по видаленню супутніх речовин і відповідно відбувається інтенсифікація процесу гідратації. При цих умовах отримується олія високої якості. За рахунок інтенсифікації процесу скорочуються енерговитрати. Порівнюючи проведення класичного технологічного процесу гідратації олій з запропонованим, визначено збільшення видалення фосфоровмісних речовин на 15 %.
The possibility and prospects of using physical fields for the process of sunflower oil cleaning are considered. An analysis of existing studies on the use of liquid food processing by the electromagnetic field has been carried out. In the context of the influence of the process of separation between two or more inhomogeneous media in systems, liquid-liquid and liquid-solids. The mathematical model describing the process of the influence of this physical field on vegetable oils during their purification after obtaining is developed. With the help of the presented mathematical description one can characterize the effect of the intensity of the electromagnetic field on vegetable oils, which proceed in the experimental installation, depending on its geometric dimensions. On the basis of this, an experimental plant for hydration of vegetable oils was developed with the micaceal treatment of the electromagnetic field. Experimental studies of this process are presented. Which were conducted with the aim of intensifying and increasing the release of phosphorus-containing substances, fatty acids, waxes and other concomitant substances. With varying tensile strength of the electromagnetic field, the temperature of the micelles and the time of hydration of vegetable oils. The results of experimental studies confirmed positive expectations. The graphic material that describes the physical experiment is given. The result is the receipt of the recommended parameters of the use of the electromagnetic field at which the maximum effect on the removal of concomitant substances is achieved and, accordingly, the intensification of the hydration process takes place. Under these conditions, high quality oil is obtained. Due to the intensification of the process, a reduction in energy costs is obtained. Comparing the implementation of the classical technological process of hydration of oils with the proposed, removal of phosphorus-containing substances increased by 15%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2242
Розташовується у зібраннях:Осадчук Петро Ігорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОНАХТ_2019.pdf739,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.