DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2221
Назва: Грайливо-безтурботний Ерос «Любовних елегій» Овідія
Автори: Майстренко Л.В.
Теми: Ерос, «Любовні елегії», Овідій
Дата публікації: 2010
Видавництво: Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського
Бібліографічний опис: Майстренко Л. В. Грайливо-безтурботний Ерос "Любовних елегій" Овідія / Л.В. Майстренко // Науковий вісник / Миколаївський державний університет ім. В.О. Сухомлинського: зб. наук. праць. — Миколаїв, 2010. — С. 35-41.
Короткий огляд (реферат): Любов як важлива частина людського життя й поетичного натхнення є постійною темою «Любовних елегій» (Amores), «Героїнь» (Heroides), «Мистецтва кохання» (Ars amatoria), «Ліків від кохання» (Remedia amoris), «Метаморфоз» Овідія, в яких поет виступає апологетом та співцем величезної морально-естетичної та життєвої сили Еросу. «Любовні елегії» – це опис різноманітних любовних переживань та пригод, в яких Овідій оспівує свою любов до жінки, яку називає Корінною. «Amores» розповідають про зародження кохання до Корінни, його перебіг, про випадковості, що порушують його природний розвиток, про переживання, що виникають у душі закоханих. У «Любовних елегіях» Овідія Ерос грайливо-безпечний. Він набуває характеру виключно чуттєвої насолоди. Міфологема Овідієвського Еросу поширюється на всіх жінок, на весь світ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2221
Розташовується у зібраннях:Майстренко Людмила Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Грайливо-безтурботний_Ерос_Любовних_елегiй_Овiдiя_копия.pdf377,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.