DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2074
Назва: РОЗВИТОК РИНКУ КРИПТОВАЛЮТ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ПРОТИДІЇ РОЗВИТКУ ТІНЬОВІЙ ЕКОНОМІЦІ
Автори: Галицький О.М., Дяченко О.П.
Теми: ринок криптовалют, Україна, протидія, розвиток, тіньова економіка
Дата публікації: 2018
Видавництво: Тернопільський національний економічний університет
Бібліографічний опис: Галицький О.М. Розвиток ринку криптовалют в Україні в контексті протидії розвитку тіньовій економіці / О.М. Галицький, О.П. Дяченко // Цифрова економіка: тренди та перспективи: мат-ли Міжн. наук.-практ. конф. (Тернопіль, 25 жовтня 2018 р.). - Тернопіль, 2018. - С. 56-59.
Короткий огляд (реферат): Нa cучacному eтaпi тiнiзaцiї eкономiки складаються сприятливі умови пeрeмiщeння eлeктронних грошeй. Обмeжити чи вcтaновити контроль зa коштaми нa eлeктронних кaрткaх доволi проблeмaтично. Протe оcтaннiм чacом з’являютьcя новi нeбeзпeки. Зокрeмa тaкий вид eлeктронної вaлюти як криптовалюти, зокрема, найбільш пощиреною з них є Bitcoin. Тому eкономiчнiй cиcтeмi Укрaїни нeобхiдно прaцювaти нa випeрeджeння. Загальновідомо, що криптовалюти виникли як певний протест проти фіскального домінування держави і залежності від центральних банків. Невизначений статус криптовалют і блокчейну тільки погіршує те, що відбувається. Центробанки впевнені, що існуюча система — це надійно і назавжди. На сьогодні у нашої держави є 2 шляхи розвитку подій: толерування криптобізнесу та криптотехнологій або ж конфлікт і заборона всього, що пов’язано з криптовалютами Перше — формату британської влади, коли є публічна дискусія про регулювання. Другий сценарій — це Китай, де відбулася заборона криптовалют. В нашій країні заборона автоматично означає появу «чорного ринку». Вірогідним варіантом розвитку подій є такий, що в нас буде перший варіант, або його якийсь різновид. Практика нашої країни вказує на те, що без відсутності регулювання на ринку завжди з’являються якісь неприємні явища (наприклад, фінансові піраміди). Тому тривалий час без регуляції (може саморегулювання) просто призведе до загострення уваги силовиків на цьому сегменті ринку. Вважаємо, що регулювання потрібне. Але якщо цим займаються правоохоронні органи, то їх основна ціль - заборонити або обмежити криптовалюти. Необхідно, спираючись на досвід Білорусі та Естонії, робити вирішальні кроки в цьому напрямку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2074
Розташовується у зібраннях:Галицький Олександр Миколайович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11. Тернопіль 25.10.2018.pdf300,95 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.