DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2072
Назва: ЗАСОБИ ТА МЕХАНІЗМИ ПРОТИДІЇ ТІНЬОВІЙ ЕКОНОМІЦІ В УКРАЇН
Автори: Дяченко О. П.
Теми: засоби та механізми, протидія, тіньова економіка, Україна
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Дяченко О. П. Засоби та механізми протидії тіньовій економіці в Україні / О.П. Дяченко // Державне і муніципальне управління: теорія, методологія, практика: мат-ли Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Запоріжжя, 02-03 березня 2018 року). - Запоріжжя, 2018. - С. 31-34.
Короткий огляд (реферат): Актуальність дослідження проблем державного регулювання у сфері протидії розвитку тіньової економіки визначається перш за все, що вона являє серйозну загрозу для державної політики країн світового співтовариства. ЇЇ масштаби практично не піддаються точному статистичному обліку, у зв’язку з чим боротьба з цим явищем є одним із пріоритетних напрямів державного управління у багатьох країнах світу. Механізм зниження тінізації економіки країни – це система комплексно взаємопов’язаних та взаємодіючих передумов, засобів, елементів та заходів, за допомогою яких створюються відповідні умови для додержання законності та прозорості економічних відносин. Передбачається, що він включає в себе наступні елементи: 1) об’єктивний та всебічний моніторинг економічних відносин у країні з метою виявлення та прогнозування внутрішніх та зовнішніх загроз легальним економічним взаємовідносинам; 2) формування порогових, гранично-допустимих значень соціально-економічних показників, недотримання яких призведе до нестабільності економічних відносин; 3) діяльність держави у сфері виявлення та попередження загроз легальному функціонуванню економіки та забезпеченні пріоритетних напрямків економічної політики. Поглиблене вивчення тенденцій виникнення і поширення, сутності та причин тіньової економіки дало можливість розробити ефективні засоби та, на основі узагальнення світового досвіду, запропонувати механізми протидії тіньовій економіці в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2072
Розташовується у зібраннях:Дяченко Олексій Петрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
9. Запоріжжя 02-03.03.2018.pdf213,76 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.