DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2069
Назва: ПРИЧИНИ ТІНІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ ТА ДОСВІД БОРОТЬБИ З НЕЮ КРАЇН ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
Автори: Дяченко О. П.
Теми: причини, тінізація економіки, досвід боротьби, країни Європейського Союзу
Дата публікації: 2017
Видавництво: Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського
Бібліографічний опис: Дяченко О. П. Причини тінізації економіки та досвід боротьби з нею країн Європейського Союзу / О.П. Дяченко // Наукові підходи до модернізації економіки та системи управління: мат-ли міжн. наук.-практ. конф. (м. Київ, 15–16 грудня 2017 р.) / Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського. – К., 2017. - С. 65-68.
Короткий огляд (реферат): Результати дослідження причинності процесів тінізації економіки країни є, безумовно, цінними з точки зору можливостей їх впливу, створення необхідних передумов для подальшого розвитку теорії детінізації. Водночас зрозуміло, що цей комплекс причин є лише проміжною ланкою у ряду причинної тенденції, яка пов'язана з більш фундаментальними прошарками суспільних відносин – наведений причинний комплекс сам потребує відповіді на питання про причини свого виникнення та розвитку. Дієва державна політика щодо детінізації економіки потребує визначення основних причин її тінізації. Загалом, дослідження та узагальнення існуючих підходів до визначення чинників тінізації економічної діяльності дає право стверджувати про переважання фіскальної складової у визначенні найвагоміших причин тіньової економіки. Тобто, прийняття рішення про здійснення господарської діяльності в тіньовому секторі економіки суб’єкти ринкової економіки в Україні приймають, головним чином, через податковий тягар і недосконалість нормативно-правової системи. Крім того, більшість науковців серед основних причин тінізації національної економіки вбачають корупцію, неналежну діяльність контролюючих органів, надмірне регулювання підприємницького сектору, діяльність і лобізм кримінальних структур. Тобто, можна констатувати, що кореневою першопричиною формування тіньового сектору економіки є наявні вимоги та обмеження, які висуваються державою до суб’єктів економічної діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2069
Розташовується у зібраннях:Дяченко Олексій Петрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6. Вернадського 15-16.12.2017.pdf280,44 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.