DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2034
Назва: РОЛЬ ЖІНОК У БЛАГОДІЙНОМУ РУСІ НАДДНІПРЯНСЬКОЇ УКРАЇНИ ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ СТОЛІТТЯ
Автори: Волкова І.О.
Теми: жінки, благодійний рух, Наддніпрянська Україна, друга половина ХІХ ст.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Izdevnieciba Baltija Publishing
Бібліографічний опис: Волкова І.О. Роль жінок у благодійному русі Наддніпрянської України другої половини ХІХ століття / І.О. Волкова // Дослідження, виклики та перспективи розвитку в галузі соціальних наук: колект. монографія (англ.мов). – Riga: Izdevnieciba Baltija Publishing, 2020. – C. 69-88.
Короткий огляд (реферат): історії людства є події та періоди, інтерес до яких то згасає, то посилюється залежно від конкретно-історичних ситуацій, за яких досвід, набутий під час цих періодів чи подій, набуває особливої актуальності. Якщо такі ситуації мають характер суспільних зламів, переходів суспільства від одного етапу до іншого, посилюється інтерес до періодів, що також відзначалися гостротою соціальних, економічних, політичних суперечностей. У наш час, коли в Україні відбувається реформування суспільного життя, коли перехід на рівень сучасної цивілізації відбувається дуже боляче, перед історичною наукою постає завдання не лише озброєння людей позитивним досвідом минулого, а й перестороги їх від згубних помилок. Необхідність актуалізації проблем історії жіночого руху в Україні випливає з ускладнення завдань нинішнього етапу розвитку нашого суспільства. Оновлення країни та гармонізація суспільних відносин є взаємозумовленими процесами. На тлі грандіозних трансформацій і політичних подій сучасності ускладнюються традиційні та з’являються нові проблеми, що вимагають пошуку їх розв’язання. Гендерна проблема впевнено входить до сучасної картини світу, вимагає переосмислення засад сучасної цивілізації. У ХХІ столітті висуваються принципово нові завдання щодо визначення місця жінки в сучасному світі, без розв’язання яких неможливий подальший прогрес людства. У цьому аспекті актуальним є вивчення історії України другої половини ХІХ століття.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2034
Розташовується у зібраннях:Волкова Ірина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Волкова І.О..pdf2,91 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.