DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1942
Назва: ВПЛИВ ТЕХНОЛОГІЧНОГО СТРЕСУ НА АКТИВНІСТЬ СИСТЕМИ АНТИОКСИДАНТНОГО ЗАХИСТУ ОРГАНІЗМУ СВИНЕЙ РІЗНИХ ТИПІВ ВНД
Автори: Данчук О., Карповський В.
Теми: технологічний стресс, активність, антиоксидантний захист організму, свині, типи ВНД
Дата публікації: 2017
Видавництво: Аграрна наука та освіта Поділля
Бібліографічний опис: Данчук О. Вплив технологічного стресу на активність системи антиоксидантного захисту організму свиней різних типів ВНД / О. Данчук, В Карповський // Аграрна наука та освіта Поділля. - 2017. – С.320-321.
Короткий огляд (реферат): Технологічний стрес у тварин супроводжуються напруженням метаболічних процесів із надлишковим утворенням вільних радикалів. Антиоксидантна система захисту організму контролює всі етапи вільнорадикальних реакцій, починаючи від їх ініціації і закінчуючи утилізацією продуктів пероксидації [1]. Встановлено провідну роль типологічних особливостей вищої нервової діяльності (ВНД) у адаптації організму до мінливих умов довкілля. Проведені дослідження показали, що в умовах відносного спокою у тварин сильних типів ВНД вірогідні різниці у активності ензимів системи антиоксидантного захисту в еритроцитах поросят відсутні, однак прослідковується чітка тенденція щодо вищої каталітичної активності ензимів у тварин сильних типів ВНД.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1942
Розташовується у зібраннях:Данчук Олексій Володимирович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ANTOP-2017-320-321.pdf118,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.