DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1918
Назва: ПАТОМОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ В ЛЕГЕНЯХ КОТІВ ПРИ ХРОНІЧНІЙ НИРКОВІЙ НЕДОСТАТНОСТІ
Автори: Гуніч В. В.
Теми: коти, легені, хронічна ниркова недостатність, макроскопічні зміни, мікроскопічні зміни
Дата публікації: 2017
Видавництво: Вісник ЖНАЕУ
Бібліографічний опис: УДК 619:616.61-008.6:636:8 Гуніч В. В. Патоморфологічні зміни в легенях котів при хронічній нирковій недостатності / В.В. Гуніч // Вісник ЖНАЕУ. - Житомир, 2017 . - Т.3, № 1 (60). - С. 190-193.
Короткий огляд (реферат): Представлено результати вивчення патоморфологічних змін у легенях котів за хронічної ниркової недостатності. Встановлено, що в усіх котів макроскопічно вияв- лялися зміни, характерні для їх венозного застою і набряку. Орган мав нерівномірно рожевий колір. На розрізі виділялась піниста рідина рожево-жовтого кольору. При проведенні гістологічних досліджень більша частина легень перебувала в стані ате- лектазу, в той час як в іншій частині органу реєструвалась компенсаторна альвео- лярна емфізема. Також виявлені зміни характерні для венозного застою та набряку легень, всі бронхи легень були виразно розширені з ознаками зернистої дистрофії та руйнуванням епітеліоцитів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1918
Розташовується у зібраннях:Гуніч Вікторія Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гуніч В.В..pdf541,95 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.