DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1773
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОсадчук П. І.,Перетяка С.М., Гриб В.В.-
dc.date.accessioned2020-02-25T11:42:14Z-
dc.date.available2020-02-25T11:42:14Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationУДК 62229.316.002.51/52:665.3 Осадчук П. І. Використання ультразвукових хвиль у технології очистки рослинної олії / П. І. Осадчук, С.М. Перетяка В.В. Гриб // Аграрний вісник Причорномор'я: зб. наук. пр./ ОДАУ. - Одеса, 2018. - Вип.90 : Технічні науки. - С. 15-21.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1773-
dc.description.abstractСтворено комплекс технічних засобів, що включає обладнання і блоки пресування насіння, адсорбентної рафінації, гідратації і коагуляції, центрифугування і дезодорації, очищення і мікрофільтрації олії. Конструкції технічних засобів дозволяють компонувати окремі складові частини поблочно (модульно), враховуючи умови їх розміщення у мало контурних цехах. У технологічному процесі, за необхідності використовується ультразвуковий кавітатор для зниження кислотності олії. Наведені теоретичні та експериментальні дослідження впливу ультразвукового поля на процес очищення соняшникової олії. Аналізуючи які можна зробити висновки про позитивний вплив даного фізичного поля. За рахунок якого спостерігається інтенсифікація процесу очистки і також покращення якості кінцевого продукту. Сформований за цим принципом комплекс забезпечує одержання екологічно чистої рослинної олії за безвідхідною технологією, що актуальна для фермерських господарств. Олія такої якості відноситься до категорії кошерних продуктів.ru
dc.description.abstractСоздан комплекс технических средств, включая оборудование и блоки прессования семян, адсорбентной рафинации, гидратации и коагуляции, центрифугирования и дезодорации, очистки и микрофильтрации масла. Конструкции технических средств позволяют компоновать отдельные составные части поблочно (модульно), учитывая условия их размещения в мало контурных цехах. В технологическом процессе, при необходимости используется ультразвуковой кавитатор для снижения кислотности масла. Приведены теоретические и экспериментальные исследования влияния ультразвукового поля на процесс очистки подсолнечного масла. Анализируя которые можно сделать выводы о положительном влиянии данного физического поля. За счет, которого наблюдается интенсификация процесса очистки и также улучшение качества конечного продукта. Сформированный по этому принципу комплекс обеспечивает получение экологически чистого растительного масла по безотходной технологии, что актуально для фермерских хозяйств. Масло такого качества относится к категории кошерных продуктов.ru
dc.description.abstractTo obtain high-quality edible oils, these should be as much as possible cleaned from concomitant substances, mechanical impurities, phosphatides, waxes, soap and hydrophobic fractions. This process can be realized on the basis of physical methods developed by us with the help of special centrifugal devices, ceramic microfilters, hydration means for purifying phosphatidic concentrate with subsequent belting filtration of mono-dibasic unsaturated acids A complex of technical means was developed, including equipment and blocks for pressing the seed, adsorbent refinement, hydration and coagulation, centrifugation and deodorization, cleaning and microfiltration of oils. Structures of technical means allow to compose separate components of a unit (modular), taking into account the conditions of their placement in small contour workshops. In the technological process, if necessary, an ultrasonic cavitator is used to reduce the acidity of the oil. The complex formed on this principle ensures the production of ecologically pure vegetable oil in the non-waste technology and in the conditions of the farms. Oil of this quality belongs to the category of casserole products. The technological process involves pressing the seeds, then feeding to a centrifuge for purification from mechanical impurities, for removing water and lightly flowing fractions into a vacuum chamber and microfiltration and lighting in the super-cleaner unit, an ultrasonic cavitator is used to reduce the acidity of the oil. The vegetable oil retains its organoleptic qualities and the nutritional value of the product. Such an effect is achieved by the use of only the production of oils, physical and mechanical processes, without chemical treatment. The technology is implemented by a compact small-scale technical complex, executed in a modular-block type, which is easy to control.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectагровиробництво, олія рослинна, технологія, обладнання, ультразвукове поле, кавітатор, показники якостіru
dc.subjectагропроизводство, масло растительное, технология, оборудование, ультразвуковое поле, кавитатор, показатели качестваru
dc.subjectagricultural production, vegetable oil, technology, equipment, ultrasonic field, cavitator, quality indicesru
dc.titleВИКОРИСТАННЯ УЛЬТРАЗВУКОВИХ ХВИЛЬ У ТЕХНОЛОГІЇ ОЧИСТКИ РОСЛИННОЇ ОЛІЇru
dc.title.alternativeИСПОЛЬЗОВАНИЕ УЛЬТРАЗВУКОВЫХ ВОЛН В ТЕХНОЛОГИИ ОЧИСТКИ РАСТИТЕЛЬНОГО МАСЛАru
dc.title.alternativeUSE OF ULTRASOUND WAVES IN THE TECHNOLOGY OF CLEANING OF PLANT OILru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Осадчук Петро Ігорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Осадчук.pdf559,12 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.