DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1731
Назва: ШЛЯХИ АКТИВІЗАЦІЇ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ В ПРАКТИКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА
Інші назви: Пути активизации внедрения инноваций в практику сельскохозяйственного производства
Ways to enhance the innovation into agricultural production practice
Автори: Курносенко, В.Г.
Kurnosenko, V.
Дідур, Г.І.
Дидур, А.И.
Didur, H.
Теми: інновації; інноваційний кластер; конкурентоспроможність; науково-технічний прогрес; обслуговуючий кооператив; особисте селянське господарство; фермерське господарство
инновации; инновационный кластер; конкурентоспособность; научно-технический прогресс, обслуживающий кооператив; личное крестьянское хозяйство, фермерское хозяйство
innovation; innovation cluster; competitiveness; scientific and technical progress; service cooperative; personal agriculture; farm; producers
Дата публікації: 2015
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 338.432:330.341.1 Курносенко В. Г. Шляхи активізації впровадження інновацій в практику сільськогосподарського виробництва / В. Г. Курносенко, Г. І. Дідур // Аграрний вісник Причорномор`я: зб. наук. праць / ОДАУ. - Одеса, 2015. - Вип. 78-2: Економічні науки. - С.89-101.
Короткий огляд (реферат): В аграрній галузі економіки України більше половини сільськогосподарської продукції виробляється в особистих селянських та впровадження у виробництво новітніх досягнень науки і передової практики. З метою активізації даних процесів обґрунтовується необхідність інтеграції кооперативах дасть можливість дрібним товаровиробникам отримувати додатковий прибуток, що утворюється на стадії реалізації вирощеної продукції, до якого раніше їх не підпускали багаточисельні посередники. Для того, щоб перейти на новий більш високий рівень розвитку в статті рекомендується створення обласного інноваційного кластеру, який буде забезпечувати виробників товарної сільськогосподарської продукції елітним насінням нових, високоврожайних сортів, новими породами перспективних ліній тварин, новітніми технологіями. Участь у кластерних утвореннях дасть можливість дрібним товаровиробникам вийти на світовий ринок і отримувати додаткові прибутки.
В сложившейся ситуации в аграрной отрасли Украины больше половины сельскохозяйственной продукции вырабатывается в личных подсобных и мелкотоварных фермерских хозяйствах, что существенно усложняет внедрение в производство новых достижений научно-технического прогресса. С целью активизации этих процессов в статье обосновывается необходимость интеграции материальных, финансовых и трудовых ресурсов обслуживающих кооперативов. Членство в сбытовых кооперативах даст возможность мелким товаропроизводителям получать дополнительную прибыль, возникающую на стадии реализации выращенной продукции, к которой их не допускали многочисленные посредники. Дополнительная прибыль позволяет мелким товаропроизводителям через кооператив закупать элитные семена, новые породы высокопродуктивных животных, новые технологии. Для перехода на новый, более высокий уровень развития в статье рекомендуется мелким товаропроизводителям создавать кластерные образования: продуктовые, инновационные, многофункциональные. В статье обосновывается создание областного инновационного кластера, который на постоянной основе будет обеспечивать всех производителей товарной сельскохозяйственной продукции области новыми высокоурожайными семенами, новыми породами скота, новыми технологиями. Кластеризация позволит мелким товаропроизводителям выйти на мировые рынки . Создание инновационного кластера существенно ускорит развитие аграрной отрасли области за счет интеграции усилий разрозненных товаропроизводителей и более эффективного использования финансовых ресурсов, путем включения их в производство конкурентоспособной продукции.
In the present situation in the agrarian sector of Ukraine more than half of the agricultural products are produced on private farms and small-scaled farms which makes it particularly difficult to implement new achievements of scientific and technological progress. It is proved that the necessity of integration of material, financial and human resources of small producers will activate these processes by creating unprofitable service cooperatives. Membership in marketing cooperatives will provide an opportunity to get additional profits for small producers, which occur at the selling stage of grown products to which producers were not let in by numerous intermediaries. Additional profits make it possible for small producers to purchase elite seeds, new breeds of highly productive animals and new technologies through the cooperative . To shift to the next, higher level of development it is recommended to small producers to create the clusters: food, innovative, multifunctional. In the article it is grounded the creation of a regional innovation cluster that is will provide all producers of commercial agricultural products in the region with new high-yielding seeds, new breeds of livestock, new technologies on a permanent basis. Clustering will allow smaller producers to enter the world agricultural markets and make additional profits. Creating innovation cluster will essentially accelerate the development of the agricultural industry through the integration of efforts of uncoordinated producers and more efficient use of financial resources by incorporating them in the production of competitive products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1731
Розташовується у зібраннях:Дідур Ганна Іванівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.