DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1722
Назва: ВПЛИВ М'ЯСО-КІСТКОВО-ПІР’ЯНОГО БОРОШНА НА ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА
Інші назви: Влияние мясо-костно-перьевой муки на показатели качества продукции птицеводства
Influence of a flour from bones, meat and a feather on quality indexes of poultry farming products
Автори: Коренєва Ж.Б., Гострик В.М., Крикун В.М.
Коренева Ж.Б., Гострик В.М., Крикун В.М.
Koreneva Zh.B ., Hostrik V.M., Кrikyn V.N.
Теми: курчата - бройлери, лінії Я8-ФОБ, м'ясо-кістково-пір’яне борошно, тушки, півні, курочки
цыплята - бройлеры, линии Я8-ФОБ, мясо-костно-перьевая мука, тушки, петухи, куры
chickens-broilers, lines of YA8 –FOB, flour of bones, meat and feathers, birds, cocks, chickens
Дата публікації: 2014
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.52/. 58.085.16 Коренєва Ж. Б. Вплив м'ясо-кістково-пір'яного борошна та показники якості продукції птахівництва / Ж. Б. Коренєва, В. М. Гострик, В. М. Крикун ко // Аграрний вісник Причорномор'я: зб. наук. Праць / ОДАУ. - Одеса, 2014. - Вип. 73: Біологічні науки. - С.57-61.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена вивченню впливу м'ясо-кістково-пір'яний борошна на організм курчат-бройлерів. Доведено позитивний вплив на показники якості продукціі. Виход м'яса напівпатрашеної тушки в контрольній групі у півнів 80,52%, у курочок - 81,39%, у 2 групі відповідно: 81,12% і 81,41%, в 3 групі - 81,10% і 81,18%. Вихід м'яса патрашеної тушки в контрольній групі коливався в межах 73,35 - 73,56%, у дослідних групах показники були вищими як у півнів, так і у курочок: у 2 групі - 74,42% і 74,75%, в 3 групі - 74,12% і 74,22%. За показниками вгодованості і якості обробки тушок бройлерів, то в контрольній групі 94% тушок півників були 1 сорту і 6% - 2го сорту, у курочок: 95% тушок відповідали 1му сорту і 5% - 2му сорту. В 2ій дослідній групі тушок 1 сорту як у півнів, так курочок було більше на 1%. Тушки бройлерів контрольної групи мали світле забарвлення, на відміну від тушок бройлерів другої і третьої групи, забарвлення яких було світло жовтого кольору. М'ясо бройлерів було соковите, ніжне і не мало стороннього запаху, крім того відсоток екстер'єрних недоліків і пороків переробки був нижче.
Статья посвящена изучению влияния мясо-костно-перьевой муки (МКПМ) на организм цыплят-бройлеров. Доказано положительное влияние на показатели качества продукции. Выход мяса полупатрашенной тушки в контрольной группе у петухов 80,52%, у курочек - 81,39%, во 2 группе соответственно: 81,12% и 81,41%, в 3 группе - 81,10 % и 81,18%. Выход мяса патрашенной тушки в контрольной группе колебался в пределах 73,35 - 73,56 %, в опытных группах показатели были выше как у петухов, так и у курочок: во 2 группе - 74,42 % и 74,75%, в 3 группе - 74,12% и 74,22%. По показателям упитанности и качества обработки тушек бройлеров, то в контрольной группе 94% тушек петушков были 1 сорта и 6% - 2сорта, у курочек :95% тушек отвечали 1сорту и 5% - 2 сорту. .Во 2 опытной группе тушек 1 сорта как у петухов, так курочек было больше на 1%. Тушки бройлеров контрольной группы имели светлую окраску, в отличие от тушек бройлеров второй и третьей группы, окраска которых было светло желтого цвета. Мясо бройлеров было сочное, нежное и не имеломало постороннего запаха, кроме того процент экстерьерных недостатков и пороков переработки был ниже.
The article shows the positive impact flour of bones, meat and feathers on quality poultry products qualiti average live weight of birds within 2538,69 - 2643,3. The Best indicators had chickens of experimental groups: group 2 - cocks 2643,3 g, chickens 2576,6 g, in group 3 - cocks - 2576,6 g and chickens 2538,69 g, in control group - cocks - 2568,0 g and chickens 2545,3 g. Increase 103,69 - 101,21%. Output of meat of not completely gutted carcass birds: in the control group: сocks 80,52%, chickens - 81,39%, in group 2, respectively: 81,12% and 81,41%, in group 3 - 81,10 % and 81,18%. The mass of the gutted carcass birds in the control group 73,35 - 73,56%, in the experimental groups indicators were higher in сocks and chickens , respectively, in group 2 - 74,42 % and 74,75%, in group 3 - 74,12% and 74,22%. Fatness and quality of processing of broilers carcasses: in the control group 94% carcass cocks - grade 1 and 6% - 2 class; chickens: 95% of carcasses grade 1 and 5% grade 2. In the second test group carcasses of grade I were on 1% more.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1722
Розташовується у зібраннях:Коренєва Жанна Борисівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коренєва Ж.Б..pdf390,03 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.