DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1383
Назва: УКРАЇНСЬКА М’ЯСНА ПОРОДА СВИНЕЙ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ЗАХОДИ ЩОДО ЇЇ ЗБЕРЕЖЕННЯ
Інші назви: Ukrainian Meat breed of pigs: modern state and preservation measures
Автори: Сусол, Р.Л., Онищенко А.О.
Теми: Свинарство
українська м’ясна порода, центральний, харківський і асканійський типи, племзавод, племрепродуктор, лінія, родина, оцінка
Ukrainian Meat breed, central, Kharkov and Askaniya types, breeding plant, breed reproducer, line, family, evaluation
Дата публікації: 2016
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.4.082 Сусол, Р. Л., Онищенко А.О. Українська м’ясна порода свиней: сучасний стан та заходи щодо її збереження // Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук. праць / ОДАУ. - Одеса, 2016. - Вип. 76-2: Сільськогосподарські науки. - С. 86-90.
Короткий огляд (реферат): Проведено моніторинг сучасного стану свиней української м’ясної породи у розрізі племінних господарств та визначені подальші напрями селекційно-племінної роботи з породою. Аналіз стану свідчить про скорочення мережі племінних господарств щодо їх розведення та чисельності тварин. Загальна чисельність племінного поголів’я даної породи свиней складає 8929 голів, в тому числі основних свиноматок 750 гол, основних кнурів 62 гол. Племінне поголів’я розводиться у 9 племінних господарствах різних зон України. Подальша селекційно-племінна робота з українською м’ясною породою повинна бути направлена на збереження генофонду, покращення продуктивних якостей тварин, розширення генеалогічної структури, запровадження комплексу маркетингових методів, що стосується реклами породи.
Monitoring of modern state of pigs of Ukrainian Meat breed in the context of breeding farms was conducted and the future direction of breeding work with the breed was determined. This analysis indicates a decrease of breeding farms for their breeding and numbers of animals. The total amount of breeding heads of this pigs’ breed is 8929 heads, including main sows -750 heads, main boars- 62 heads. Breeding heads are maintained on nine breeding farms in different zones of Ukraine. Further selective and breeding works with Ukrainian Meat breed should be directed on the preservation of gene pool, the improvement of productive qualities of animals, the extension of genealogical structure, the implementation of marketing methods to advertise the breed.
Розташовується у зібраннях:Сусол Руслан Леонідович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сусол, Онищенко.pdf502,14 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.