DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1162
Title: Ріпак – перспективна культура: бібліографічний покажчик
Authors: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Маліна Т.В., Башкатова Г.О., Руснак В.В.
Issue Date: 2016
Citation: Ріпак – перспективна культура: науково-допоміжний рекомендаційний бібліографічний покажчик літератури ( 2001–2015 рр.) / Укл.: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Маліна Т.В., Башкатова Г.О., Руснак В.В. / ФБ ОДАУ – Одеса, 2016. – 46 с.
Series/Report no.: 2016 р.;
Abstract: На сьогодні виробництво ріпаку перебуває у стадії піднесення. Серед основних олійних культур він посідає третє місце у світі. Ріпак – цінний зелений корм, за його переробки залишається побічна продукція - шрот - для годівлі сільськогосподарських тварин. Ріпак вважається одним з найкращих попередників для всіх сільськогосподарських культур, рано звільняє поле, поліпшуючи стан ґрунту. Окрім використання ріпакової олії в харчовій індустрії, вона є сировиною для хімічної, медичної, парфумерної, військової промисловості та інших галузей народного господарства, а також для отримання екологічно чистого пального (біодизелю). Останніми роками ріпакове насіння стало одним з найкращих валюто-обмінних продуктів сільського господарства, воно має постійний попит на внутрішньому і зовнішньому ринках. Ріпак вимагає творчого підходу при його вирощуванні. Обдуманий вибір сортів, дотримання технологічних вимог та обґрунтований обсяг його виробництва в Україні в цілому сприятиме підвищенню культури землеробства, родючості ґрунтів та покращенню фінансового стану господарств. До покажчика включено 270 видань – окремо видані роботи (наукові праці, збірки, монографії), статті із журналів та збірників наукових праць з фондів фундаментальної бібліотеки Одеського державного аграрного університету за 2001 –2015 роки. Видання розраховано на наукових працівників у галузі рослинництва. Принцип розташування матеріалів тематичний, а у середині рубрик – алфавітний. Бібліографічні описи праць наведені згідно з діючою нормативно-технічною документацією: ДСТУ ГОСТ 7.1-2006 «Бібліографічний запис «Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».
Description: Покажчик рекомендований для викладачів, аспірантів, студентів, працівників наукових галузевих бібліотек, на тих, хто цікавиться культурою ріпаку.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1162
Appears in Collections:НАУКОВО-ДОПОМІЖНІ РЕКОМЕНДАЦІЙНІ БІБЛІОГРАФІЧНІ ПОКАЖЧИКИ ЛІТЕРАТУРИ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Обложка.pdf249,79 kBAdobe PDFView/Open
Ріпак.pdf446,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.