DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/722
Назва: Важкі метали в сільському господарстві Ч. ІІ: бібліографічний покажчик
Автори: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Шуляк Т.Г., Башкатова Г.О., Руснак В.В.
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Важкі метали в сільському господарстві Ч. ІІ: науково-допоміжний рекомендаційний бібліографічний покажчик літератури ( 1948–2011 рр.). / ФБ ОДАУ; уклад.: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Шуляк Т.Г., Башкатова Г.О., Руснак В.В. – Одеса, 2012. – 54 с.
Серія/номер: 2012;
Короткий огляд (реферат): Екологічна ситуація в Україні через неконтрольовані викиди промислових підприємств, внаслідок аварії на ЧАЕС та інших техногенних порушень створила зростаючу загрозу здоров’ю тварин і людей. Зокрема, через потрапляння в біосферу високо токсичних важких металів, які можуть поширюватися в живих організмах, спричиняють шкідливі ефекти навіть за низьких концентрацій. З цієї причини їх відносять до забруднювачів довкілля. На відміну від органічних сполук, токсичні метали не руйнуються у ґрунті та воді, а мігрують трофічними ланцюгами. Важкі метали (ВМ) як забруднювачі навколишнього середовища останнім часом все більше привертають до себе увагу. Аналіз літературних джерел свідчить про те, що існує значна кількість окремих робіт, присвячених питанням впливу важких металів на різноманітні об'єкти. Метою роботи є узагальнення досвіду вивчення впливу важких металів на сільськогосподарські об’єкти на сучасному етапі розвитку науки. Отже, основними напрямками дослідження важких металів є вивчення механізму дії токсичних елементів на тварин, засоби, що зменшують нагромадження важких металів в продукції тваринництва. До другої частини покажчика включено 228 видань – окремо видані роботи (наукові праці, збірки, монографії), статті із журналів та збірників наукових праць з фондів фундаментальної бібліотеки Одеського державного аграрного університету за роки. Принцип розташування матеріалів тематичний, а у середині рубрик – алфавітний. Видання розраховано на наукових працівників у галузі сільського господарства: ґрунтознавства, землеробства, рослинництва, тваринництва, ветеринарії. Бібліографічні описи праць наведені згідно з діючою нормативно-технічною документацією: ДСТУ ГОСТ 7.1-2006 «Бібліографічний запис «Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».
Опис: Покажчик рекомендований для викладачів, аспірантів, студентів, працівників наукових галузевих бібліотек, на тих, хто цікавиться історією сільського господарства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/722
Розташовується у зібраннях:НАУКОВО-ДОПОМІЖНІ РЕКОМЕНДАЦІЙНІ БІБЛІОГРАФІЧНІ ПОКАЖЧИКИ ЛІТЕРАТУРИ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Важкі метали в сільському господарстві.pdf556,18 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.