DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/659
Назва: Селекція великої білої породи свиней: бібліографічний покажчик
Автори: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Шуляк Т.Г., Башкатова Г.О., Руснак В.В.
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Селекція великої білої породи свиней: науково-допоміжний рекомендаційний бібліографічний покажчик літератури ( 1987–2014 рр.) / ФБ ОДАУ; уклад.: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Шуляк Т.Г., Башкатова Г.О., Руснак В.В. – Одеса, 2015. – 33 с.
Серія/номер: ;2015
Короткий огляд (реферат): Сучасна вітчизняна велика біла порода виведена шляхом тривалої і цілеспрямованої селекції свиней, одержаних в результаті схрещування завезеної великої білої породи з Англії і місцевих порід. Велика біла порода одержала поширення на всій території України і зайняла провідне місце за питомою вагою серед всіх порід, які розводять у країні. Ця порода добре пристосована до різних природно-кліматичних умов, придатна для розведення на свинарських підприємствах промислового типу. Свині великої білої породи характеризуються високим генетичним потенціалом щодо відтворної, відгодівельної і м’ясної продуктивності. В Україні існує значний попит на племінну продукцію цієї породи. Племінну роботу з тваринами ведуть більш як у 89 племінних господарствах. Провідні племінні заводи здійснюють цілеспрямовану селекційну роботу з поліпшення м’ясних якостей, зниження витрат кормів на одиницю приросту та збереження міцної конституції, яка дозволяє розводити свиней у жорстких умовах промислової технології. До покажчика включено 120 видань – окремо видані роботи (наукові праці, збірки, монографії), статті із журналів та збірників наукових праць з фондів Фундаментальної бібліотеки Одеського державного аграрного університету за 1987 -2014 роки. Принцип розташування матеріалів тематичний, а у середині рубрик – алфавітний. Бібліографічні описи праць наведені згідно з діючою нормативно-технічною документацією: ДСТУ ГОСТ 7.1-2006 «Бібліографічний запис «Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».
Опис: Покажчик рекомендований для викладачів, аспірантів, студентів, фахівців у галузі тваринництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/659
Розташовується у зібраннях:НАУКОВО-ДОПОМІЖНІ РЕКОМЕНДАЦІЙНІ БІБЛІОГРАФІЧНІ ПОКАЖЧИКИ ЛІТЕРАТУРИ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Обложка.pdf279,3 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Селекція великої білої породи свиней.pdf599,15 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.